MENU

Image result for telaga harbour

 

Telaga Harbour

Telaga Harbour dibina untuk memajukan Langkawi sebagai tempat pelabuhan kapal layar. Ia adalah salah satu pelabuhan terbesar yang terletak di pantai barat Langkawi, di sepanjang Pantai Kok.

Ia adalah model berasaskan Mediterranean dan rumah kepada kapal layar. Ia meliputi kawsan seluas 32ekar, landskap dengan cara yang indah seperti bahagian Riviera Perancis. Ia adlah sebuah perkampungan nelayan sekali dan ia berfungsi sebagai tarikkan pelancong. Pinggir laut menyediakan pelbagai bistro peringkat tinggi, restoran-restoran dan beberapa bar glamor. Anda boleh menikmati pelayaran di dalam air dan juga boleh mengambil bahagian dalam Pesta Air Antarabangsa Tahunan mereka. Ia berlaku pada suku pertama tahun ini di mana pelbagai aktiviti dan permainan yang diadakan.

Anda boleh menikmati aktiviti-aktiviti air yang berbeza di sini termasuk bot dan belayar.

Ini pajak memakai dok kapal layar terlindung dan menyediakan kemudahan dan perkhidmatan seperti kedai-kedai, stesen minyak , kedai roti , bank-bank yang mempunyai kemudahan ATM dan restoran banyak. Dikelilingi oleh hutan hujan di Telaga Harbour dan pantai berpasir putih, anda boleh menikmati muzik yang baik dan makanan yang baik di restoran-restoran sambil melihat yang indah kapal layar marina sama sekali.

Terdapat restoran yang terkenal di sini bernama Maharaja , yang berfungsi Arab, makanan Pakistan dan India. Mereka juga bertindak sheesha (paip air) rasa yang berbeza.

Last Updated: Thursday, 15 April 2021 - 12:01pm